Sveikinimai Nacionalinio konkurso „Lietuvos kovų už laisvę ir netekčių istorija“ laureatams

XXIII-ajame Nacionaliniame mokinių konkurse „Lietuvos kovų už laisvę ir netekčių istorija“ dalyvavo 910 mokinių, buvo pateikti 753 darbai: 553 piešiniai, 44 maketai, 73 rašiniai ir eilėraščiai, 19 filmų, 24 fotografijos ir prezentacijos, 28 dainos. Išties įspūdingi skaičiai. Mūsų mokiniai šiame konkurse dalyvauja virš dešimt metų. Labai džiaugiuosi, jog kasmet iš konkurso grįžtame tapę jo laureatais.

Sveikiname sėkmingai pasirodžiusius šiųmetinio konkurso laureatus:

Saulę Grinkevičiūtę už maketą „Įšalę tremtinių likimai“ – laimėjusią II vietą.

Vaizdo medžiagos apie 1991 metų sausio 13-osios įvykius „Neužmiršta laisvė“ kūrėjus Klaidą Gaupšą ir Marką Požerskį, laimėjusius II vietą.

Kitų mokinių pateikti darbai (maketai, piešiniai) buvo įvertinti padėkomis.

Apdovanojimų renginys vyko Tuskulėnų rimties parke. Organizatoriai mus pakvietė į ekskursiją, todėl turėjome galimybę sužinoti šio komplekso istoriją. Ačiū. Apdovanojimų ceremonijoje dalyvius sveikino Lietuvos Respublikos Seimo narė Paulė Kuzmickienė, europarlamentarai Rasa Juknevičienė ir Liudas Mažylis, kiti garbūs svečiai. Savo pasirodymus surengė dainų konkurso laureatai.

Ačiū mokiniams, kurie nesustoja tobulėti.

Istorijos mokytoja Vilma Riabovienė

Su konkurso rezultatais galite susipažinti:

http://www.genocid.lt/

Daugiau naujienų

Knygnešio diena

Kovo 16-ąją Lietuvoje minime Knygnešio dieną, prisimename ir pagerbiame žmones,platinusius lietuviškas knygas spaudos draudimo metais.Šiai dienai skirtą knygų parodą skaitykloje papildė bei paįvairino 5b klasės

Skaityti daugiau